Rendszeres befektetéssel nem szükséges egyszeri nagy összeget befektetned, időben szétoszthatod befektetéseid, hogy minimalizáld a nagyobb piaci esések hatását. A rendszeres befektetéseknél nincsenek minimum díjak, azaz költséghatékony módon diverzifikálhatsz legnépszerűbb ETF-jeink között.

 

Hogyan használod?

  1. A megadott listából válaszd ki az ETF-et, majd kattints a “VÉTEL” gombra
  2. Add meg, hogy mekkora összegben kívánsz rendszeresen befektetni az adott ETF-ből (forintban vagy euróban)
  3. A megbízásokat havonta egyszer hajtjuk végre, amennyiben a kijelölt dátum nem kereskedési napra esik, úgy a végrehajtás a legközelebbi kereskedési napon történik meg
  4. A beállítások ellenőrzését követően kattints a „Küldés” gombra
  5. Rendszeres befektetéseid bármikor lemondhatod vagy módosíthatod

Mi történik, hogyha nincs elegendő fedezet a számlámon?

Amennyiben úgy látjuk, hogy a megbízás(ok) végrehajtásához nem lesz elegendő fedezeted, úgy a végrehatjás napját megelőző 3. napon, majd a végrehajtás napján ismét SMS-ben értesítünk.

Hogyan tudom visszavonni a rendszeres befektetéseimet?

Rendszeres befektetéseid visszavonásához, kattints a „Rendszeres befektetések” menüpontra, válaszd ki a visszavonni kívánt rendszeres befektetést, majd kattints az „X” gombra.

Hogyan tudom a rendszeres befektetésekkel vásárolt értékpapírokat eladni?

Az ETF-ek eladására két lehetőséged van:

  • Amennyiben egész darabokat (pl: 24 darab ETF) kívánsz eladni, úgy ezt bármikor megteheted egy eladási megbízás megadásával. Ebben az esetben a megbízás a megadás időpontjától függően, akár azonnal teljesülhet.
  • Amennyiben tört darabszámú ETF-et szeretnél eladni, úgy ezen megbízások havonta egyszer (legkorábban a végrehajtásra kijelölt dátumon) kerülhetnek eladásra.

Minden számlámon tudok rendszeres befektetési megbízást indítani?

Jelenleg csak normál számládon indíthatsz rendszeres befektetési megbízást. A TBSZ számla esetében az erre irányuló fejlesztés folyamatban van.

 

További információkat a Tudástárunkban találhatsz.

Tudástár