Piacok: Ugyan eséssel indult a tegnapi kereskedés Amerikában, a nap végére javulást mutatott a befektetői hangulat, így végül az S&P 500 és a Nasdaq 100 index is kisebb pluszban tudott zárni. Láthatóan nagy a bizonytalanság a részvénypiacokon a mai amerikai inflációs adat előtt, ami még nagyobb hatással lehet a piaci hangulatra. Európában már inkább mínuszok jellemezték a tegnapi kereskedést, a DAX index is több mint egy százalékos mínuszban zárt. A határidős indexek állása alapján már javulással kezdhetik a napot az európai tőzsdék, de továbbra is az amerikai inflációs adat lehet a figyelem központjában.

Magyar piac: Tartós emelkedést nem tud egyelőre produkálni a BUX index, így már február óta 66-67 ezer környékén mozog a magyar részvényindex. Az OTP grafikonján is hasonló mozgások figyelhetők meg, hiszen a 17 ezres szintektől nem igazán tud elrugaszkodni egyelőre a papír, tegnap ismét visszacsúszott így a többi blue chiphez hasonlóan mérsékelt mínuszban zárt a nap végén. Érdemi erő tehát nem mutatkozott a magyar piacon, a holnapi inflációs adatokra is várhatnak a befektetők. 

Amerikai infláció: Ma elsősorban az amerikai inflációs adatok kerülhetnek a fókuszba, a befektetők is erre várhatnak, hiszen ez a Fed kamatpolitikáját is nagyban befolyásolhatja. Előzetes várakozások alapján gyorsulhatott a fogyasztói árindex üteme március során, így 3,4 százalékos inflációt prognosztizálnak az elemzők, amely a februári 3,2 százalékos adathoz képest romlást mutat. Azonban a maginfláció akár mérséklődhet is az előrejelzések alapján 3,7 százalékra, de összességében látni kell, hogy azért odébb van még a célsáv elérése.

Forint: A 388-389-es szint egyelőre kellő támaszt nyújt az EURHUF számára, így a forinterősödés is némileg megtorpant tegnap, az árfolyam is 390 fölé emelkedett vissza. A forint erejére a mai amerikai inflációs adat mellett a holnapi magyar fogyasztói árindex adata is kihatással lehet. 

Arany: Újabb csúcsokra jutott tegnap az arany árfolyama, lassan a 2400 dolláros szinteket közelítheti a nemesfém, amely mellett egyébként az ezüst is kifejezetten jól teljesít. Az arany kistestvére már 28 dollár feletti szintekre jutott, ezzel közel 3 éve nem látott csúcsokat jelölt ki. Az utóbbi napokban a dollárerősödés is megfordult, valamint a befektetők is a magas inflációs környezetben továbbra is alternatív lehetőségeket keresnek, így ennek köszönhetően is kerülhetett ismét célkeresztbe a nemesfémek piaca.

TSMC: Éves alapon 34 százalékkal emelkedett a Taiwan Semiconductor bevétele márciusban, amely egy év óta a legmagasabb növekedési ütemet jelenti. Az AI chipek kereslete miatt visszatérhet a növekedés a cégnél, amely az elmúlt időszakban alacsonyabb ütemű volt a globális mobiltelefon-piac és PC piac visszaesésével. 

Moderna: Több mint 6 százalékot emelkedett a tegnapi kereskedés során a Moderna árfolyama, miután kedvező hírek érkeztek a vakcinagyártó rákos megbetegedés ellen fejlesztett hatóanyagáról. A korai fázisú tesztelés során a Moderna vakcinája hatékonynak bizonyult a Merck Keytruda készítményével együtt alkalmazva fej-nyaki daganatok kezelésében, így a korábban vizsgált melanómás megbetegedések mellett akár egyéb rákos megbetegedések kezelésére is alkalmas lehet a vakcina.

OTP: Célárat emelt a J.P. Morgan az OTP-re 20100 forintról 22000 forintra. Az új célár több mint 30 százalékkal magasabb a jelenlegi árfolyamnál. A konszenzus jelenleg így 19200 forintra emelkedett, amely szintén optimizmust mutat a részvénnyel kapcsolatban. 

A weboldalon megjelenő tartalmakra az alábbi módon is feliratkozhat a WebTraderen keresztül:
Fiókom->Szolgáltatások->E-mail feliratkozások
Bővebb információ ezen a linken keresztül érhető el.

Tartalom lezárása:2024.04.10 08:32
Időtartam:N/A

jogi nyilatkozat

A fenti tájékoztatást a Patria Finance Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „K&H Értékpapír”) állította össze.

A K&H Értékpapír jelen tájékoztatás útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, marketingközleménynek, így az itt szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A K&H Értékpapír semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A tájékoztatásban szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A tájékoztatásban szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

A K&H Értékpapír működését anyavállalata révén a cseh pénzügyi felügyelet, a CNB (Czech National Bank) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.”

Mozgóátlag felett a ServiceNow

Varga Dániel | 2024.05.17 14:27
Erősek a fundamentumok is

9 fontos hír ma reggel

K&H Értékpapír | 2024.05.17 08:32
Magyar Telekom, forint, Kína, Reddit

Több termék, kényelmesebb kereskedés

K&H Értékpapír | 2024.05.16 16:21
milyen újdonságok érkeztek a K&H Értékpapír rendszerében?