Piacok: Tegnap is folytatódott a piacok gyengélkedése, az amerikai részvénypiacon a technológiai szektor megint lemaradó volt, ezzel a Nasdaq 100 index 0,6 százalékos mínuszban zárta a napot. A kommunikációs és a pénzügyi szektorokon belül már emelkedéseket láthattunk, a biztosítók mellett a nagybankok is javítani tudtak. Tegnap az európai piacok még kisebb emelkedéssel tudtak zárni, de ma reggel nagyobb mínuszban nyithatnak a tőzsdeindexek. Ma hajnalban ugyanis Izrael válaszcsapást mért iráni célpontok ellen, elrontva a piaci hangulatot. Az ázsiai indexek is nagyobb mínuszokat mutatnak, a Nikkei 225 2,5 százalékot esett a mai kereskedés során.

Magyar piac: Gyengén muzsikált tegnap a magyar tőzsde is, így a BUX indexben is mérsékelt korrekció játszódott le, a négy blue chip sem tudott erőt mutatni a piacon. Leggyengébben a Richter szerepelt, amely a 9000 forintos szint alá süllyedt, így fontos támaszt tört ezzel le. Az OTP is közel 1 százalékos mínuszban zárt, egyelőre nem tud tartósan elszakadni a 17000 forintos szintektől, így a 18000 forintos ellenállás áttörése még várat magára.

Olaj: A ma hajnali izraeli válaszcsapásra reagálva nagyot ugrottak az olajárak, a WTI árfolyama egy ponton a 85 dollár feletti szinteket is érintette, de a reggeli órákban már 83,5 dollár környékére korrigált vissza az árfolyam. Az elmúlt napokban nagyobb volatilitás jellemezte az olaj piacát, szerdán még egy nagyobb esésnek lehettünk szemtanúi, akkor 85,5 dollárról egészen a 82 dollár közeli szintekre szúrt le a WTI.

Arany: Az utóbbi napokban lassulás látható az arany grafikonján, a 2400 dolláros szintet egyelőre nem tudta tartósan áttörni a nemesfém árfolyama. Ma hajnalban az arany is emelkedést mutatott be, egészen 2420 dollárig szúrt fel az árfolyam, ezt követően viszont visszakorrigált a korábbi szintekre. Egyelőre tehát továbbra is azt lehet figyelni az arany kapcsán, hogy képes lesz-e áttörni a 2400 dolláros ellenállást, ami akár nagyobb lendületet is adhatna a nemesfémnek.

EKB: Az EKB döntéshozója, Villeroy egy a CNBC-nek adott interjúban jelezte, hogy a központi banknak júniusban kamatot kellene vágnia, hiszen az inflációs pálya kedvezően alakul, így az inflációs célszint is elérésére is egyre nagyobb esély mutatkozik. Lagarde már korábban jelezte, hogy a júniusi kamatdöntésre már tisztább képet kaphatnak a gazdasági folyamatokról, így ez előtt nem érdemes kamatvágást várni a jegybank felől.

Forint: A gyenge nemzetközi hangulat közepette a forint is gyengülés jeleit mutatta az elmúlt időben, így az EURHUF árfolyama már a 396-os szintet is érintette ma hajnalban. A 400-as szintek jelenthetnek markáns akadályt az árfolyam előtt, utoljára tavaly márciusban jutott e fölé a devizapár, ott is pár napos gyengélkedést egy nagyobb forinterősödés követett. Jelenleg azonban egyre fogyóban a forint kamatelőnye, az MNB is folytathatja a várakozások szerint majd a kamatvágásokat a következő időszakban is.

Netflix: Ugyan felülteljesítette az első negyedévben a várakozásokat a Netflix, a pozitív piaci reakció mégis elmaradt a jelentést követően. A társaság ugyanis bejelentette, hogy 2025 első negyedévétől kezdve nem fogja megosztani az előfizetők számát és az egy előfizetőre eső bevételi számokat a negyedéves jelentésekben. Ezek fontos mutatószámok, amiket elemzők is használtak a vállalat értékeléséhez. A most lezárult negyedévre egyébként nem lehetett panasz, 9,33 millió új előfizetővel bővült a Netflix ügyfélállománya, míg az elemzői konszenzus 4,84 millió volt. Bevételek és profit terén is felülteljesítő volt így a cég, 9,33 milliárdos bevételt generált 2,33 milliárdos nettó profit mellett. Viszont ez sem volt elég a pozitív reakcióhoz, így több mint 5 százalékos mínuszt mutatott a részvény zárás utáni árfolyama.

A weboldalon megjelenő tartalmakra az alábbi módon is feliratkozhat a WebTraderen keresztül:
Fiókom->Szolgáltatások->E-mail feliratkozások
Bővebb információ ezen a linken keresztül érhető el.

Tartalom lezárása:2024.04.19 08:28
Időtartam:N/A

jogi nyilatkozat

A fenti tájékoztatást a Patria Finance Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „K&H Értékpapír”) állította össze.

A K&H Értékpapír jelen tájékoztatás útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, marketingközleménynek, így az itt szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A K&H Értékpapír semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A tájékoztatásban szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A tájékoztatásban szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

A K&H Értékpapír működését anyavállalata révén a cseh pénzügyi felügyelet, a CNB (Czech National Bank) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.”

Felszálló ágban a United Airlines

Varga Dániel | 2024.05.02 13:59
Jól teljesít a jelentés óta a részvény

7 fontos hír ma reggel

K&H Értékpapír | 2024.05.02 08:34
Fed, amerikai munkaerőpiac, devizák, olaj

Felfelé nézelődik a BlackRock

Varga Dániel | 2024.04.30 15:09
Kereskedési ötletet fogalmazunk meg