Piacok: Nem voltak nagy mozgások tegnap a főbb piacokon, az amerikai indexek kvázi stagnálást mutattak, míg a DAX képes volt kisebb pluszra. A szektorok közül főleg a közművek voltak erősebbek, míg nyersanyagok inkább lemaradtak. A technikai képek összességében még mindig inkább erősebbek maradtak. Határidős indexek szerint iránykereséssel nyithatnak a piacok Európában.

Magyar piac: Vegyes mozgásokat láthattunk tegnap a magyar részvénypiacon, az OTP és a Telekom papírja gyengébben szerepelt, előbbi 1,4, utóbbi pedig 0,7 százalékos mínuszban zárta a tegnapi kereskedést. Ezzel szemben a Richter és a Mol árfolyama tovább tudott emelkedni, utóbbi esetében több mint 2 százalékos emelkedést láthattunk. Összességében a BUX így csak stagnálásra volt képes, tehát egyelőre várnunk kell a 69 ezer pontos szint áttörésére. A blue chipek közül holnap piacnyitás előtt teszi közzé első negyedéves eredményét az OTP és a Mol is, így erre várhatnak a befektetők. 

Bank of England: A mai napon tartja kamatdöntő ülését a Bank of England, ahol a kamatok szinten tartását várják elemzők. Jelenleg 5,25 százalékon tartózkodik az irányadó kamatráta, amit a jelenlegi piaci várakozások alapján augusztusban vághatnak vissza először, de minden bizonnyal a Fed és az EKB lépései is befolyásolhatják még a brit jegybank döntését. 

Kína: Az export mértéke a várt ütemben emelkedett április során Kínában, így éves alapon 1,5 százalékos javulás figyelhető meg, míg ezzel párhuzamosan az import mértéke 8,4 százalékkal emelkedett. Márciushoz képest ez javulást jelent, hiszen az előző hónapban mindkét mutatóban visszaesést produkált a kínai gazdaság. A kínai részvényindexek pozitívan reagáltak az adatokra, a Hang Seng index is 1 százalék feletti pluszt mutat. 

Uber: Ugyan bevételi oldalon nem akadtak gondjai az Ubernek az első negyedév során, de a bázishoz képest jóval nagyobb veszteséget volt kénytelen elkönyvelni a társaság. Emellett a bruttó foglalási összeg is elmaradt a várttól, bár a 37,65 milliárd dolláros érték nem számít rossznak, de a befektetők többet remélhettek. Összességében a befektetők nem örültek a látottaknak, így a részvény is közel 6 százalékos mínuszban zárt.

Shopify: A gyenge előrejelzések okoztak riadalmat a befektetők között, így közel 19 százalékos mínuszba került tegnap a Shopify árfolyama. Lassulhat a növekedési ütem a második negyedévben, ezzel együtt a bruttó marzs 50 bázisponttal csökkenhet, amelynek nem örültek a részvényesek. Egyébként a lezárt negyedévében a vártnál jobb eredményeket tudott elérni a cég, de ez nem volt elég az árfolyam emelkedéséhez.

Airbnb: Hiába teljesítette felül könnyedén az első negyedéves várakozásokat az Airbnb, a vezetőség gyengébb bevétel-előrejelzésére beütötték tegnap a részvény árfolyamát, ami zárást követően több mint 8 százalékot esett. Az első negyedévben 2,14 milliárd dolláros bevétel mellett 41 centes EPS-t realizált a társaság, míg a piaci konszenzus 23 centtel számolt. Segítette az első negyedéves teljesítményt, hogy idén a húsvéti időszak márciusra esett, emellett a szökőév miatt egy extra napot foglalt magában a periódus. A második negyedévre vonatkozóan viszont már csak 2,68-2,74 milliárd dollár közötti bevételt vár a vezetőség, elmaradva a piac várakozásától. 

Arm: A várakozásoknál gyengébb előrejelzést adott meg az Arm vezetősége, így 9 százalékot esett a részvény zárás utáni árfolyama. Az egész évre 3,8-4,1 milliárd dollár közötti bevételt vár a menedzsment, a megadott sáv középpontja így elmarad a 3,99 milliárdos piaci várakozástól. Az első negyedéves eredményekre egyébként nem lehetett panasz, hiszen bevétel- és profitsoron is felülmúlta a prognosztizált szinteket a chipek architektúráját tervező cég. 

A weboldalon megjelenő tartalmakra az alábbi módon is feliratkozhat a WebTraderen keresztül:
Fiókom->Szolgáltatások->E-mail feliratkozások
Bővebb információ ezen a linken keresztül érhető el.

Tartalom lezárása:2024.05.09 08:28
Időtartam:N/A

jogi nyilatkozat

A fenti tájékoztatást a Patria Finance Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „K&H Értékpapír”) állította össze.

A K&H Értékpapír jelen tájékoztatás útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, marketingközleménynek, így az itt szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A K&H Értékpapír semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A tájékoztatásban szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A tájékoztatásban szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

A K&H Értékpapír működését anyavállalata révén a cseh pénzügyi felügyelet, a CNB (Czech National Bank) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.”

Mozgóátlag felett a ServiceNow

Varga Dániel | 2024.05.17 14:27
Erősek a fundamentumok is

9 fontos hír ma reggel

K&H Értékpapír | 2024.05.17 08:32
Magyar Telekom, forint, Kína, Reddit

Több termék, kényelmesebb kereskedés

K&H Értékpapír | 2024.05.16 16:21
milyen újdonságok érkeztek a K&H Értékpapír rendszerében?