Nemcsak a csökkenő trendvonalat, de az 50 napos mozgóátlagot is áttörte nemrégiben az Uber, ezzel újból az emelkedés útjára lépett a részvény. Nem látni visszaesést a keresletben, így folytathatja a bővülést a következő évek során is a cég, amely a fuvarozáson kívül az ételkiszállítás terén is fontos tényezőnek bizonyul a piacon.

Az utóbbi napok során egyrészt kitört a csökkenő trendből az Uber árfolyama, másrészt az 50 napos mozgóátlagot is markáns emelkedés közepette sikerült átvinnie a részvénynek, ezzel újabb erőre téve szert. A szerdai kedvező inflációs adat is segítette a növekedési részvények felülteljesítését, de a tegnapi kisebb korrekció során is sikerült az átlag felett ragadnia a papírnak. Ellenállást elsősorban a 74 dolláros szintek képezhetnek, az ezen való átjutást követően vehetné célba a 81-82 dolláros csúcsokat az árfolyam. A tavasz során lejátszódó korrekció megtörni látszik, ez pedig akár hosszabb távon is pozitív momentumot jelenthet, így akár új történelmi szinteket is célba vehetne idővel az Uber.

Amennyiben a hangulat bizonytalanná válna ismét, akkor a két mozgóátlag segíthetné ki a bajban a papírt, a 200 napos átlagot utoljára tavaly áprilisban érintette az árfolyam, azóta emelkedő trendben mozog, kisebb-nagyobb korrekciókkal együtt. Emellett a 63,5 dolláros szint többször is tesztelésre került a hetekben, de letörni nem tudta igazán a részvény a támaszt, így innen indult fordulatnak, így ez a szint a jövőben is segítséget nyújthatna. Az indikátorok is emelkedést mutattak mostanság, de a kritikus tartományokat nem érték el, ráadásul az MACD is csak a 0-as szint közelében mozog.

Az Uber napi grafikonja (2024. 06. 14. nyitás előtt)

Hosszabb távon is folyamatos emelkedés jellemzi az Uber-t, ugyan jelenleg egy kisebb korrekciót követően próbálhat meg újból útjára indulni, a grafikonon kialakult csökkenő trendvonalat is sikeresen törte át. Az MACD is fordulatnak indult, bár a vételi jelzés még várathat magára, valamint az RSI sem tartózkodik kritikus zónák közelében. Fontosabb támaszt egyébként az 50 hetes mozgóátlag képviselhet, de alatta az 57 dolláros szintre is érdemes lehet figyelni.

Az Uber heti grafikonja (2024. 06. 14. nyitás előtt)

Fundamentumok terén is a javulás útján jár az Uber, hiszen tavaly már profitot tudott termelni a társaság, valamint a várakozások szerint folytatódhat ez a tendencia. Ennek kapcsán az elemzői célárak is igencsak optimisták az Uber tekintetében, hiszen a 86 dollár feletti konszenzusos célár igencsak nagy felértékelődési potenciállal kecsegtet. Tehát az elemzői várakozások alapján is lenne még tér hova emelkednie a részvény árfolyamának.

A kereslet továbbra is stabilitást mutat a Uber szolgáltatásai tekintetében, így mindhárom szegmense jól teljesít, a pandémia alatt az ételkiszállítás tartotta életben a modellt, míg mostanra az utasfuvarozás üzletág teljesít kiemelkedően. A nyári szezonban a nagyobb városokban a kedvező utazási kedvvel összhangban az Uber-használók száma is emelkedhet akár, ez pedig a bevételek alakulásán is pozitív hatásokat eredményezhet.

Még június elején jelezte a Lyft, az Uber egyik fontos versenytársa, hogy 2027-ig éves szinten 15 százalékos növekedést várnak bruttó foglalások tekintetében, ez pedig az Uber számára is kedvező hír lehet. Emellett az applikációkon elérhető reklámokra is egyre nagyobb hangsúlyt fektethet a cég, célja az éves 1 milliárd dollár reklámbevétel elérése.

Tartalom lezárása:2024.06.14 13:36
Időtartam:Rövid táv (néhány hét)
Elemzői kitettség:Az elemzés szerzője a fenti értékpapírból nem rendelkezik részvényekkel.
Qorvo: Növekedést hozhat az Apple sikere?
Grébel Szabolcs | 2024.06.12 15:18
Áttörte a 200 napos mozgóátlagot a részvény
Delta Air: Folytatódhat a szárnyalás?
Varga Dániel | 2024.06.11 13:47
Erős szezon elé nézhet a légitársaság
Érdekes szinteken a BNP Paribas
Cinkotai Norbert | 2024.06.07 11:02
Erős teljesítményt mutatott eddig idén a részvény
Fontos ellenállások előtt találja magát az AbbVie
Mohácsi Mihály | 2024.06.06 15:01
A heti grafikonon is pozitív fordulat jelei láthatók
Synopsys: Nem tört meg az emelkedő trend
Varga Dániel | 2024.06.05 13:49
Az AI segítheti a növekedést

jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a Patria Finance Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „K&H Értékpapír”) állította össze. A K&H Értékpapír semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A pénzügyi eszközök értéke, ára vagy a belőlük származó jövedelem változhat, illetve az árfolyamváltozások ezeket befolyásolhatják. Ezen változások következtében a pénzügyi eszközökbe történő befektetés értéke csökkenhet. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben a K&H Értékpapír további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A Patria Finance, a.s.-szel való együttműködés keretében létrejött, több szerzőt feltüntető marketingközlemények esetében az eredeti, cseh nyelvű marketingközlemény szerzője a Patria Finance, a.s. megjelölt munkavállalója, a magyar nyelvű fordítást, illetve a lektorálást pedig a K&H Értékpapír munkavállalója végzi, így az érintett marketingközlemény tartalma lényegében megegyezik az eredeti cseh nyelvű marketingközleménnyel.

A K&H Értékpapír semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek. A K&H Értékpapír a jogszabályoknak megfelelően elvégzi az értékesített termékek célpiaci vizsgálatát. A vizsgálat keretében értékeli a termékek jellemzőit, valamint az ügyfelekről rendelkezésére álló – megfelelési teszt kitöltése révén megszerzett - információkat. Weboldalunk látogatói az anyagainkban feltüntetett pénzügyi instrumentumok tekintetében az azokban megjelölt célpiacon kívülre is eshetnek.

A K&H Értékpapír jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A marketingközleményben említett pénzügyi eszközök, illetve befektetési stratégiák nem alkalmasak minden befektető számára. Az abban szereplő vélemények és ajánlások nem veszik figyelembe az egyes ügyfelek egyéni helyzetét és személyes körülményeit, pénzügyi helyzetét, ismereteit, tapasztalatait, céljait vagy igényeit, valamint nem hivatottak konkrét pénzügyi eszközöket vagy befektetési stratégiákat ajánlani az egyes befektetőknek. A marketingközlemény elsősorban olyan befektetők számára készült, akiktől elvárható, hogy befektetési döntéseiket saját maguk, önállóan hozzák meg és döntsenek a marketingközleménnyel érintett pénzügyi eszközökbe történő befektetés célszerűségéről, figyelembe véve különösen az árat, a lehetséges veszélyeket és kockázatokat, saját befektetési stratégiájukat, valamint saját jogi, adózási és pénzügyi helyzetüket. A marketingközlemény maga nem képezheti a befektetési döntések egyetlen alapját.

A befektetőnek a befektetés alkalmasságának megítélése szempontjából szükséges lehet saját felelősségre szakmai tanácsot kérnie, ideértve az adótanácsadást is, az elemzésben nevesített vagy ajánlott pénzügyi eszközökkel, egyéb befektetési eszközökkel, befektetési stratégiákkal kapcsolatban.

A K&H Értékpapír működését anyavállalata révén a cseh pénzügyi felügyelet, a CNB (Czech National Bank) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a K&H Értékpapír előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A K&H Értékpapír jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

A 2023. december 31. előtti keltezésű tartalmakat eredetileg a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe állította össze, és a KBC Equitas oldalán (www.kbcequitas.hu) voltak elérhetőek.

Wells Fargo: Emelkedő költségek akadályozzák a teljesítményt

Mohácsi Mihály | 2024.07.12 15:55
A várakozások is emelkedő ráfordításokat mutatnak

10 fontos hír ma reggel

K&H Értékpapír | 2024.07.12 08:30
Amerikai infláció, dollár, nemesfémek, Tesla

Delta Air: Akadozik a gépezet

Varga Dániel | 2024.07.11 15:26
Gyenge előrejelzések érkeztek