Meggyőzően teljesít a kereskedési ötletünk megfogalmazása óta a BlackRock, így fontos ellenállási szinteket tört át a papír, ennek következtében pedig érdemes lehet a stop-szintet is megemelni. A ma délután érkező amerikai inflációs adat növekvő volatilitást hozhat a piacokra, amely kockázatokat rejt magában, így amennyiben elromlana a piaci hangulat, és kiemelt szinteket törne le az árfolyam, úgy az új stop-szint mellett is pozitív eredményt láthatnánk. A fundamentumok változatlanul stabilitást mutatnak, emellett a technikai kép is erős, a célszintünk 840 dollár maradt továbbra is.

Mozgóátlag felett a részvény

Új erőre kapott a BlackRock részvénye, így a korábbi kereskedési ötletünk során meghatározott stop-szintünkön is módosítunk, ezáltal az új stop-szint elérésével is pozitív eredményt láthatnánk már a kezdeti árfolyamszinthez képest. A technikai kép továbbra is meggyőző, az 50 napos mozgóátlag áttörését követően a 840 dolláros szintek felé irányulhatna a befektetők figyelme. A célszint is itt húzódik meg, a 840 dolláros szintek áttörése hozhatna újabb lendületet a BlackRock számára, hiszen a tavasz során többször is ez a szint képzett akadályt, így a csúcstörés lélektanilag is kiemelt eseménynek minősülhetne.

Védelmet változatlanul a 742 dolláros szint, illetve a 200 napos mozgóátlag képezhet, bár ezek elérése egyrészt már a stop-szint kiütését jelentené, másfelől a technikai kép megítélése is negatív irányba változna. Ezenfelül a korábban ellenállásként szolgáló 769-770 dolláros szinteket érdemes még kiemelni, mint lehetséges új támaszszintet.

A stopunkat így az elmúlt néhány nap lokális mélypontja alá húznánk be, pontosabban a 786,5 dolláros szintre, ezzel egy viszonylag szűk sávot engedélyezve az árfolyam mozgásának. Amennyiben az 50 napos mozgóátlagról lefordulna a papír, az érdemben rontaná a részvény technikai megítélését, és akár a 200 napos mozgóátlag is folytatódhatna a korrekció. Ezt kiküszöbölve emeljük meg a stop szintünket, így ennek elérésével is közel 4 százalékos teljesítmény látható a kereskedési ötletünk megfogalmazása óta.

A BlackRock napi grafikonja (2024. 05. 15. nyitás előtt)

Sok múlik a piaci hangulaton is

Egyébként az elmúlt napokban felülteljesítő volt a piacon a BlackRock, a magasabb kamatszintek, a stabil gazdasági kilátások a pénzügyi szektor számára erőt hozott, így nemcsak az amerikai nagybankok, de a befektetési szolgáltatók is jól teljesítettek az elmúlt hetek során. Az S&P 500 index is emelkedést produkált, de ennek mértéke elmarad a BlackRock javulásától, így az ellenállások áttörését követően folytathatná a javuló tendenciát a papír.

Az elemzői ajánlások alapján változatlanul lenne még hova javulnia a részvénynek, hiszen a konszenzus 910 dollár körüli célárat szabott meg, ennek elérése pedig új csúcsot jelentene. A részvény értékeltsége sem nevezhető túl magasnak, jelenleg az 5 éves historikus átlag körül mozog a BlackRock 12 havi előretekintő P/E rátája.

A fundamentumokban beálló változásról nem számolhatunk be, az elmúlt időben nem érkeztek negatív hírek, a befektetők a Fed döntéseire fókuszálhatnak változatlanul. A részvénypiacok emelkedése, a piaci aktivitás növekedése a BlackRock számára bevételbővülést, illetve profitnövekedést hozhatna idővel, így a makrokörnyezet alakulása, a fogyasztói bizalom különösképpen fontos lehet a társaság számára.

A mai inflációs adatra mindenképp érdemes lehet figyelni, hiszen ez a piacokat azért megmozgathatja, egy a vártnál nagyobb mértékű inflációs adat a kamatvárakozások terén is akár szemmel látható változást eredményezhet. A márciusi éves fogyasztói árindexhez képest némi mérséklődést várna a piac, de érdemes lesz a maginflációs eredményeket is figyelemmel követni, hiszen ez többet elárulhat, hogy sikerül-e a Fed-nek enyhíteni az inflációs nyomást. Így rövidebb távon a makroadatok jelenthetnek kockázatot, ennek köszönhetően lehet tér egy magasabb stop-szint meghatározásának.

Tartalom lezárása:2024.05.15 11:32
Időtartam:Rövid táv (néhány hét)
Elemzői kitettség:Az elemzés szerzője a fenti értékpapírból nem rendelkezik részvényekkel.
Felfelé nézelődik a BlackRock
Varga Dániel | 2024.04.30 15:09
Kereskedési ötletet fogalmazunk meg
Nem lassítanak a bankok
Grébel Szabolcs | 2023.07.14 16:46
Jelentett a J.P. Morgan, a Wells Fargo, és a Citigroup
Új erőre talált a BlackRock
Mohácsi Mihály | 2023.09.05 15:19
Segítenek a csökkenő kötvényhozamok
Blackrock: Javuló formában a részvény
Grébel Szabolcs | 2022.08.08 15:21
Fontos szintet tört át a napokban a Blackrock árfolyama
BlackRock: Itt a fordulat?
Mohácsi Mihály | 2022.11.23 15:22
Szép teljesítményt tudhat maga mögött a részvény

jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a Patria Finance Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „K&H Értékpapír”) állította össze. A K&H Értékpapír semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A pénzügyi eszközök értéke, ára vagy a belőlük származó jövedelem változhat, illetve az árfolyamváltozások ezeket befolyásolhatják. Ezen változások következtében a pénzügyi eszközökbe történő befektetés értéke csökkenhet. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben a K&H Értékpapír további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A K&H Értékpapír semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek. A K&H Értékpapír a jogszabályoknak megfelelően elvégzi az értékesített termékek célpiaci vizsgálatát. A vizsgálat keretében értékeli a termékek jellemzőit, valamint az ügyfelekről rendelkezésére álló – megfelelési teszt kitöltése révén megszerzett - információkat. Weboldalunk látogatói az anyagainkban feltüntetett pénzügyi instrumentumok tekintetében az azokban megjelölt célpiacon kívülre is eshetnek.

A K&H Értékpapír jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A marketingközleményben említett pénzügyi eszközök, illetve befektetési stratégiák nem alkalmasak minden befektető számára. Az abban szereplő vélemények és ajánlások nem veszik figyelembe az egyes ügyfelek egyéni helyzetét és személyes körülményeit, pénzügyi helyzetét, ismereteit, tapasztalatait, céljait vagy igényeit, valamint nem hivatottak konkrét pénzügyi eszközöket vagy befektetési stratégiákat ajánlani az egyes befektetőknek. A marketingközlemény elsősorban olyan befektetők számára készült, akiktől elvárható, hogy befektetési döntéseiket saját maguk, önállóan hozzák meg és döntsenek a marketingközleménnyel érintett pénzügyi eszközökbe történő befektetés célszerűségéről, figyelembe véve különösen az árat, a lehetséges veszélyeket és kockázatokat, saját befektetési stratégiájukat, valamint saját jogi, adózási és pénzügyi helyzetüket. A marketingközlemény maga nem képezheti a befektetési döntések egyetlen alapját.

A befektetőnek a befektetés alkalmasságának megítélése szempontjából szükséges lehet saját felelősségre szakmai tanácsot kérnie, ideértve az adótanácsadást is, az elemzésben nevesített vagy ajánlott pénzügyi eszközökkel, egyéb befektetési eszközökkel, befektetési stratégiákkal kapcsolatban.

A K&H Értékpapír működését anyavállalata révén a cseh pénzügyi felügyelet, a CNB (Czech National Bank) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a K&H Értékpapír előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A K&H Értékpapír jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

A 2023. december 31. előtti keltezésű tartalmakat eredetileg a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe állította össze, és a KBC Equitas oldalán (www.kbcequitas.hu) voltak elérhetőek.

Letörte a mozgóátlagot a BlackRock

Varga Dániel | 2024.05.24 14:01
Stop-szintünk elérésével zárjuk a kereskedési ötletet

6 fontos hír ma reggel

K&H Értékpapír | 2024.05.24 08:32
Forint, kötvényhozamok, USA gazdaság, Richter