Vegyesen teljesítenek a magyar részvények a hét elején, egyelőre mérsékelt mínuszban áll a BUX index, a vezető papírok közül a Mol került 1 százalékos mínuszba. A többi blue chip inkább stagnálás jeleit mutatja, így jelentős elmozdulások nem láthatók a magyar piacon.

OTP

Mérsékelt emelkedést fedezhetünk fel az OTP árfolyam ma délelőtt, az elmúlt időben inkább oldalazó mozgás jellemezte az OTP árfolyamát a 7700-9500 forintos sávban. Egyelőre az 50 napos mozgóátlagtól sem tud igazán elrugaszkodni a papír, így ennek mentén folytatja mozgását. Felfelé a 9000, majd a 9500-9800 forintos szintek képezhetnek ellenállást, ennél magasabb szinteken utoljára májusban tudott tartózkodni az OTP. Magasabban még a 200 napos mozgóátlag, valamint a 13000 forintos szint jelenthetne akadályt, azonban ezek elérése egyelőre még várathat magára, hiszen egyelőre mind a gazdasági kilátások, mind a piaci hangulat jelenlegi állapota nem indokolná a gyors mértékű emelkedést.

Az indikátorok is inkább oldalaznak, ezzel együtt semleges tartományokban tartózkodnak, így akadályt nem jelentenének egy esetleges emelkedési hullám megvalósulásában. A 8000 forintos szint szolgálhat még fontos támaszként, ennek letörése tovább rontaná a technikai képet.

Az OTP napi grafikonja (2022. 09. 26. 10:30)

Mol

Rég nem látott szintekre esett vissza a Mol az elmúlt időben, valamint ma is alulteljesítőnek számít a magyar piacon. Már a 2300 forintos szinteket is megközelítette a Mol, emellett a csökkenő trendvonalat továbbra sem sikerült áttörnie az árfolyamnak, így ennek mentén akár tovább folytathatná a gyengélkedő mozgást a részvény. Az olajárak a recessziós félelmek és az erős dollár miatt is estek az elmúlt időszakban, ezzel már 9 hónapos mélypontok járnak az árfolyamok. A mol árfolyamának természetesen ez sem segít, valamint az Ural-Brent különbözet is csökkent, tehát a kitermelés mellett a finomítói marzsok is jelenleg alacsonyabb szinteken lehetnek a nyári időszakhoz képest.

A korábbi támaszszintek így jelenleg ellenállásként szolgálhatnak, a 2450, valamint a 2600 forint körüli szint áttörése lehet az elsődleges feladata ismét a Molnak. Augusztus óta egy csökkenő trend vette kezdetét, így a mozgóátlagok is egyre közelebb állnak a halálkereszt megjelenítéséhez. Az indikátorok közül az RSI grafikonját érdemes figyelni, hiszen igencsak mélyszinteken jár már az indikátor, így a 21-es mutató akár fordulatot is eredményezhetne rövidebb távon.

A múlt héten a PKO BP Securities elemzője visszavágta a Molra vonatkozó célárát, így a korábbi 2949 forint helyett 2608 forintra változtatta a friss célárát. Emellett továbbra is tartást javasol az elemző. Összességében további emelkedést várnak még a Mol kapcsán az elemzők, hiszen a konszenzus 3398 forintos célár elérését tűzte ki a részvény kapcsán.

A Mol napi grafikonja (2022. 09. 26. 10:30)

Richter

Fontos szintekre érkezett meg a Richter árfolyama, hiszen a 7300-7400 forintos zóna került tesztelésre, egyelőre tartani tudja magát a papír, azonban ennek letörése tovább rontaná a technikai képet. Lejjebb még a 6600 forintos szint, illetve a 6300 forint körüli lokális mélypontot kijelölő szint is segítséget jelenthet. Ennek elérése jelentős hangulatromlás mellett valósulhatna meg, egyelőre pedig nem túl támogató a nemzetközi hangulat.

Egyre inkább távolodik a mozgóátlagoktól az árfolyam, illetve feljebb még a 8000 körüli, valamint a 8400 forint feletti szintek jelenthetnének akadályokat. Az RSI közelíti a 30-as szintet, amely a túladottság határát jelentené, valamint az MACD inkább lefelé trendel továbbra is. A folyamatos forintgyengülés pozitív a Richter szempontjából, hiszen a magas exporthányadnak köszönhetően igencsak érzékeny a vállalat a devizahatásokra.

A Richter napi grafikonja (2022. 09. 26. 10:00)

Magyar Telekom

Nem igazán javul a Telekom grafikonja sem, hiszen vészesen közelíti a lokális mélypontot ismét az árfolyam, emellett érdemes figyelni, hogy a 300 forintos, lélektanilag is fontos szintről vissza tud-e kapaszkodni a Telekom, esetleg folytatja a lefelé tartó útját. Az RSI is közelíti a 30-as zónát, illetve az MACD is mintha fordulni készülne lassan, azonban ehhez szükség lenne a piaci hangulat javulására is.

Az ellenállási szintek nem igazán változtak az elmúlt héten, hiszen nem tudott felfelé elindulni az árfolyam. A 325 forintos, majd a 345 forintos szint továbbra is erős akadályt képezhet az árfolyam előtt. Emellett az 50 napos mozgóátlag áttörése is fontos lehet a közeljövőben.

A Magyar Telekom napi grafikonja (2022. 09. 26. 10:00)

Opus

Egyelőre az Opus útja is lefelé vezet, a múlt héten az 50 napos mozgóátlagtól is eltávolodott az árfolyam, így fontos szinteket tört le, valamint ismét a lokális mélypontot vette célba a részvény. Az látható, hogy az áprilisi csúcsot követően jelentős visszaesés vette kezdetét, illetve látható, hogy azóta sem tudott igazán fordulni a részvény.

Az Opus napi grafikonja (2022. 09. 26. 10:00)

Tartalom lezárása:2022.09.26 11:54
Időtartam:Rövid táv (néhány hét)
Felülteljesít a Johnson & Johnson
Cinkotai Norbert | 2022.09.23 14:30
Fókuszban a defenzív papírok
Visa: Eljöhet a fordulat?
Varga Dániel | 2022.09.21 14:48
Fontos szinteken az árfolyam
Marathon Petroleum: Eljön a finomítók ideje?
Grébel Szabolcs | 2022.09.20 13:28
Még mindig magasak a finomítói marzsok
Magyar blue chipek: Felülteljesít az OTP
KBC Equitas | 2022.09.19 12:10
OTP, Mol, Richter, Magyar Telekom, Opus
Jól tartja magát az AbbVie
Cinkotai Norbert | 2022.09.16 15:07
Felülteljesítő a részvény
Fontos szinteknél jár a Netflix
Varga Dániel | 2022.09.15 14:46
Továbbra is az előfizetők száma lehet fókuszban

jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a Patria Finance Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „K&H Értékpapír”) állította össze. A K&H Értékpapír semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A pénzügyi eszközök értéke, ára vagy a belőlük származó jövedelem változhat, illetve az árfolyamváltozások ezeket befolyásolhatják. Ezen változások következtében a pénzügyi eszközökbe történő befektetés értéke csökkenhet. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben a K&H Értékpapír további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A Patria Finance, a.s.-szel való együttműködés keretében létrejött, több szerzőt feltüntető marketingközlemények esetében az eredeti, cseh nyelvű marketingközlemény szerzője a Patria Finance, a.s. megjelölt munkavállalója, a magyar nyelvű fordítást, illetve a lektorálást pedig a K&H Értékpapír munkavállalója végzi, így az érintett marketingközlemény tartalma lényegében megegyezik az eredeti cseh nyelvű marketingközleménnyel.

A K&H Értékpapír semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek. A K&H Értékpapír a jogszabályoknak megfelelően elvégzi az értékesített termékek célpiaci vizsgálatát. A vizsgálat keretében értékeli a termékek jellemzőit, valamint az ügyfelekről rendelkezésére álló – megfelelési teszt kitöltése révén megszerzett - információkat. Weboldalunk látogatói az anyagainkban feltüntetett pénzügyi instrumentumok tekintetében az azokban megjelölt célpiacon kívülre is eshetnek.

A K&H Értékpapír jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A marketingközleményben említett pénzügyi eszközök, illetve befektetési stratégiák nem alkalmasak minden befektető számára. Az abban szereplő vélemények és ajánlások nem veszik figyelembe az egyes ügyfelek egyéni helyzetét és személyes körülményeit, pénzügyi helyzetét, ismereteit, tapasztalatait, céljait vagy igényeit, valamint nem hivatottak konkrét pénzügyi eszközöket vagy befektetési stratégiákat ajánlani az egyes befektetőknek. A marketingközlemény elsősorban olyan befektetők számára készült, akiktől elvárható, hogy befektetési döntéseiket saját maguk, önállóan hozzák meg és döntsenek a marketingközleménnyel érintett pénzügyi eszközökbe történő befektetés célszerűségéről, figyelembe véve különösen az árat, a lehetséges veszélyeket és kockázatokat, saját befektetési stratégiájukat, valamint saját jogi, adózási és pénzügyi helyzetüket. A marketingközlemény maga nem képezheti a befektetési döntések egyetlen alapját.

A befektetőnek a befektetés alkalmasságának megítélése szempontjából szükséges lehet saját felelősségre szakmai tanácsot kérnie, ideértve az adótanácsadást is, az elemzésben nevesített vagy ajánlott pénzügyi eszközökkel, egyéb befektetési eszközökkel, befektetési stratégiákkal kapcsolatban.

A K&H Értékpapír működését anyavállalata révén a cseh pénzügyi felügyelet, a CNB (Czech National Bank) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a K&H Értékpapír előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A K&H Értékpapír jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

A 2023. december 31. előtti keltezésű tartalmakat eredetileg a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe állította össze, és a KBC Equitas oldalán (www.kbcequitas.hu) voltak elérhetőek.

Wells Fargo: Emelkedő költségek akadályozzák a teljesítményt

Mohácsi Mihály | 2024.07.12 15:55
A várakozások is emelkedő ráfordításokat mutatnak

10 fontos hír ma reggel

K&H Értékpapír | 2024.07.12 08:30
Amerikai infláció, dollár, nemesfémek, Tesla

Delta Air: Akadozik a gépezet

Varga Dániel | 2024.07.11 15:26
Gyenge előrejelzések érkeztek