A múlt keddi amerikai inflációs adatot követően a magyar részvénypiac is nagyobb emelkedésbe kezdett, a BUX egészen az 58000 pontos idei csúcsszintig is visszaerősödött. Sokáig viszont nem tudott ezen szint felett maradni az árfolyam, a hét második felére már elromlott a hangulat itthon, ezzel valamelyest lemaradó volt a magyar piac Európában. A mai napon egyelőre eltérő teljesítményeket láthatunk, a Mol és a Telekom részvénye emelkedéssel indította a hetet, míg az OTP, a Richter és az Opus részvénye nem igazán találja az erőt.

OTP

Alacsony forgalom mellett kezdődött a héten a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén, ezzel együtt a legforgalmasabb részvénynek számító OTP esetében is a délelőtti órákban alacsony forgalom és minimális elmozdulás látható a pénteki záróértékhez képest. Az árfolyam enyhe mínuszban a 13800 forintos szint környékén mozog, továbbra is az 50 napos mozgóátlag felett, az enyhe emelkedő trend pedig még tart. Támaszszintet az 50 napos mozgóátlag, valamint a 13600 forintos szint jelenthet. A 14000 forintos szintet tartósan nem tudta áttörni az árfolyam, így jelzésértékű, hogy erről a szintről inkább lefordulni látszik a részvény. Felfele továbbra is ez a szint, valamint a 14700 körüli lokális csúcs jelent ellenállást.

Az OTP részvényénél a pozitívan értékelhető gyorsjelentés sem hozott nagyobb mozgásokat, illetve annak ellenére, hogy több céláremelés is érkezett az elmúlt időszakban, a részvény lassú mozgással halad felfele, gyakorlatilag néhány százalékkal emelkedett csak az árfolyam.

Az OTP napi grafikonja (2023. 11. 20. 11:15)

Mol

A Mol árfolyama szintén nem mutat nagy elmozdulást, és alacsony forgalom látható a részvénynél. Az árfolyamot kisebb korrekció után az 50 napos mozgóátlag szintje megállította, illetve ezzel együtt még a rövidtávú emelkedő trendvonalat is tartja az árfolyam. További támaszt egyébként a 200 napos mozgóátlag jelenthetne, felfele pedig a 2900 forintos szint jelent további ellenállást. A gyorsjelentés után az árfolyam inkább negatívan reagált, de látható, hogy az olajárakban is visszaesés mutatkozik, ezzel együtt pedig az energiaszektor részvényei sem teljesítettek erősen sem Európában, sem az Egyesült Államokban.

A Mol napi grafikonja (2023. 11. 20. 11:15)

Richter

Egyelőre nem tudott formába lendülni a Richter az előző héten, pedig a gyorsjelentésben azért bőven voltak pozitívumok. Látható, hogy az árfolyam ismét a 9000 forintos szintek közeléből fordult le, így továbbra is ez a szint jelenthet masszív ellenállást, miközben 9400 forint körül a szeptemberi lokális csúcsok is erősek lehetnek.

Technikailag kedvező volt a 200 napos mozgóátlagról való felpattanás még pár hete, támaszként viszont így már ezt a szintet is lehetséges, hogy figyelni kell. Egyelőre nem tud erőt mutatni a papír, dacára a gyengülő dollárnak, ami segíthetne a részvényeknek globálisan és régiós szinten is. A Richter kapcsán persze ellensúlyozza ezt a dolláros exportbevétel, valamint a forint is relatíve erőt mutatott az elmúlt hetekben, ami az export kapcsán fontos tényező. Egyelőre tehát az 50 napos mozgóátlag alatt a papír, így továbbra sem tudja áttörni a korábban említett fontos szinteket.

A Richter napi grafikonja (2023. 11. 20. 11:00)

Magyar Telekom

Jól tartja magát a 600 forintos szintek felett a Telekom, az áttörést követően vissza is tesztelte ezt a szintet a részvény, és egyelőre kellő védelemmel tudott szolgálni. Azért látni kell, hogy az elmúlt napokban már inkább oldalazásnak lehettek tanúi a befektetők, bár való igaz, hogy a magyar piac sem tud nagy erőt mutatni mostanság. Támaszt még az 50 napos mozgóátlag képezhet, míg távolabb a 200 napos mozgóátlagot is érdemes lehet figyelni.

Erős harmadik negyedévet tudott zárni a Telekom, látni kell, hogy a fundamentumok egyre inkább javuló tendenciát mutatnak, így több céláremelés is érkezett a Telekomra vonatkozóan az utóbbi időben. A Santander Biuro Maklerskie elemzője 711, míg a Raiffeisen Bank elemzője 820 forintos célárat határozott meg. Ennek fényében a 12 havi konszenzusos célár mértéke is 724 forintra emelkedett, amely közel 19 százalékos felértékelődési potenciált jelez a mostani szintekhez képest.

A Magyar Telekom napi grafikonja (2023. 11. 20. 10:30)

Opus

Még múlt hét kedden nagyobb emelkedést mutatott fel az Opus részvénye, ezzel az árfolyam újból 376 forint fölé került. A hét további részében is inkább pozitív irányú elmozdulások jellemezték az papír mozgását, így a mai délelőtt folyamán is 380 forint felett mozog az árfolyam. A mostani emelkedésnek a 400 forintos ellenállás állíthatna akadályt, amennyiben ezt a szintet sikeresen leküzdené a papír, már az idei csúcsszint jelentené a következő akadályt. A korábbi támaszok továbbra is érvényesek, tehát az 50 napos mozgóátlag felett a 376 forintos szintet érdemes még figyelni.

Az Opus napi grafikonja (2023. 11. 20. 10:30)

Tartalom lezárása:2023.11.20 11:47
Időtartam:Rövid táv (néhány hét)
Miért ugrott ekkorát a Target?
Mohácsi Mihály | 2023.11.16 15:29
Fontos ellenállásokat tört át az árfolyam
Delta Airlines: Felszálló ágban az árfolyam
Varga Dániel | 2023.11.16 13:56
Javuló tendencia mutatkozott mostanság
Infineon: Jövő évben is kitarthat a növekedés
Mohácsi Mihály | 2023.11.15 15:25
Az autószegmens húzhatja fel a céges teljesítményt
Adobe: Kitart az eddigi emelkedés
Mohácsi Mihály | 2023.11.13 15:28
Fontos szinteket küzdött le az árfolyam
Magyar blue chipek: Túl vagyunk a fontosabb jelentéseken
KBC Equitas | 2023.11.13 12:01
OTP, Mol, Richter, Magyar Telekom, Opus
OTP: Ismét kiemelkedő jelentés a banktól
Grébel Szabolcs | 2023.11.10 07:51
Felülmúlta a várakozásokat a bank

jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a Patria Finance Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „K&H Értékpapír”) állította össze. A K&H Értékpapír semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A pénzügyi eszközök értéke, ára vagy a belőlük származó jövedelem változhat, illetve az árfolyamváltozások ezeket befolyásolhatják. Ezen változások következtében a pénzügyi eszközökbe történő befektetés értéke csökkenhet. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben a K&H Értékpapír további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A K&H Értékpapír semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek. A K&H Értékpapír a jogszabályoknak megfelelően elvégzi az értékesített termékek célpiaci vizsgálatát. A vizsgálat keretében értékeli a termékek jellemzőit, valamint az ügyfelekről rendelkezésére álló – megfelelési teszt kitöltése révén megszerzett - információkat. Weboldalunk látogatói az anyagainkban feltüntetett pénzügyi instrumentumok tekintetében az azokban megjelölt célpiacon kívülre is eshetnek.

A K&H Értékpapír jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A marketingközleményben említett pénzügyi eszközök, illetve befektetési stratégiák nem alkalmasak minden befektető számára. Az abban szereplő vélemények és ajánlások nem veszik figyelembe az egyes ügyfelek egyéni helyzetét és személyes körülményeit, pénzügyi helyzetét, ismereteit, tapasztalatait, céljait vagy igényeit, valamint nem hivatottak konkrét pénzügyi eszközöket vagy befektetési stratégiákat ajánlani az egyes befektetőknek. A marketingközlemény elsősorban olyan befektetők számára készült, akiktől elvárható, hogy befektetési döntéseiket saját maguk, önállóan hozzák meg és döntsenek a marketingközleménnyel érintett pénzügyi eszközökbe történő befektetés célszerűségéről, figyelembe véve különösen az árat, a lehetséges veszélyeket és kockázatokat, saját befektetési stratégiájukat, valamint saját jogi, adózási és pénzügyi helyzetüket. A marketingközlemény maga nem képezheti a befektetési döntések egyetlen alapját.

A befektetőnek a befektetés alkalmasságának megítélése szempontjából szükséges lehet saját felelősségre szakmai tanácsot kérnie, ideértve az adótanácsadást is, az elemzésben nevesített vagy ajánlott pénzügyi eszközökkel, egyéb befektetési eszközökkel, befektetési stratégiákkal kapcsolatban.

A K&H Értékpapír működését anyavállalata révén a cseh pénzügyi felügyelet, a CNB (Czech National Bank) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a K&H Értékpapír előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A K&H Értékpapír jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

A 2023. december 31. előtti keltezésű tartalmakat eredetileg a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe állította össze, és a KBC Equitas oldalán (www.kbcequitas.hu) voltak elérhetőek.

Nagy a kereslet az Uber iránt

Varga Dániel | 2024.06.14 13:36
Fontos szinteket tört át az árfolyam

9 fontos hír ma reggel

K&H Értékpapír | 2024.06.14 08:34
Japán jen, Adobe, Tesla, Opus

Izgalmas nyárnak néz elébe az Airbnb

Mohácsi Mihály | 2024.06.13 14:59
Kereskedési ötletet fogalmazunk meg